Autor: 021.rs

Novi Sad
28.08.2023.
08:24 > 08:40
JKP "Čistoća" je raspisalo treći ovogodišnji tender za nabavku podzemnih kontejnera.
  • Biljana

    18.09.2023 01:23
    FUSERAJ
    Uzas jedan....nemati osećaj za prostor. Naruzili su mi pogled sa terase. Stavili su četiri kontejnera koji smetaju svima nama na parkingu, dodatno kamionima iz univera. Mogli su ih malo sa strane postaviti gde su bili stari,a ne na vidljivo upadljivo mesto ko četiri spomenika sa podignutim betonskim ivicama da oštetiomo auto, mogle su biti oboren ko na ležećem policajcu. Dodje mi da sidjem da im razlupam sve kompletno pre nego li bude zvanično otvaranje tog fuseraja. Kontejneri su iz ulice St. HRISTICSA
  • Дуле

    29.08.2023 22:34
    У подземним контејнерима вода до врха!
  • Milena Radojkovic

    29.08.2023 13:48
    Dali je JKP razmisljala da kao svi u Evropi barem jednom mesecno izvadi kontejnere isprazni smece koje se nakupilo okolo, usisa vodu i smrad, ocisti i dezinficira sve kao i kontejnere videla sam u Austriji ima poseban kamion ubace kontejner i sa vrelom vodom se ispira. e di smo mi od toga.
  • Ana

    28.08.2023 16:55
    Kontejneri
    U Ložioničkoj idmah iza Doma Zdravlja su pre mesec dana postavili kontejnere. I grozno su ih uradili. Nisu podzemni, nadzemni su jer su ih postavili visoko iznad tla. Kasnije su okolo nasipali zemlju da bi im se moglo prići. Da li su stručnjaci vodili računa da okolo žive stariji ljudi, invalidi, deca...?!? Nežive majmuni pa da se zaskaču da bi prišli kontejneru. Sada je od zemlje stvorena kosina i kada padne prva kiša idemo kroz blato, a ako bude leda zimi može neko i da strada. Sramota za stručnjake...! Samo niže noz ulicu druga ekipa je odlično uradila posao, kontejneri su u ravni trotoara i lako im se prilazi. Inače, još u gradu nisam videla ovakav fušeraj...!!! Na kraju će smeća biti više oko nego u kontejneru jer je lakše zafrljačiti smeće nego priċi. Nažalost...!
  • Srđan

    28.08.2023 15:25
    Metla
    Imam veliku zamerku na rad gradske čistoće. Posle pražnjenja podzemnih kontejnera deo đubreta i dosta stakla završi na kolovozu.
    Ne tako davno su radnici posle pražnjenja klasičnih kontejnera, metlom čistili ostatke i ubacivali u kamion.
    Mislim da bi ta praksa morala ponovo da zaživi.
  • Maja

    28.08.2023 14:42
    Pohvalno je sto sada u jkp ima
    I kanti i kontejnera! Neka kupuju. Bolje nego da troše na prezentacije i voćnjake. Samo napred! I zelenilo da nabavi korpe,sve im je uništeno u parkovima. Zar to nije za pohvalu?
  • Zika Nikolic

    28.08.2023 14:25
    Pohvalno je to sto ste zamislili ali savest nasih sugradjana je problem..Pune se kontejneri gradjevinskim odpadom,a niko ne reaguje..Gde su cuvari kontejnera za koje su izdvojene velike pare,s njh niko nigde ne vidi..
  • mm

    28.08.2023 12:22
    Prvo popravite stare!
    Na Limanu 1, kontejnerima ne može da se priđe od đubreta koje ispada ili curi iz kesa kada se prazne. Pored toga jako smrdi!
  • Bašić

    28.08.2023 12:14
    Dzaba se žalite Čistoći,te kontejnere nalazu propisi i ekolozi. Svidelo se to nama ili ne,takvi moraju. Mene bas briga sve dok se redovno prazne i dok
    su u funkciji. Dva dana je jedan bio u kvaru,treće jutro su stigli radnici i zamenili sve komplet. Podrzavam uvek svakoga ko radi i ko se trudi.
  • Mima

    28.08.2023 12:11
    Ako! I treba. Grad se širi,red je da se uklone nadzemni. Ovo je kulturnije. Logično je i da se oštete kad se neke lokacije i 3x dnevno prazne. Bravo za vredne radnike. Još kad bi se gradjani setili da im daju času vode…
  • Cveta M.

    28.08.2023 12:09
    Smrad u kontejnerima je to sto Mi gradjani bacamo. Ne dolaze radnici Čistoće da nam bacaju svoje…mislite o tome pre nego sto bacite sve i svašta u kantu. A oko kontejnera se pere češće nego ikada. Polomljeni se menjaju…imajte obzira na ljude koji rade na +40
    Samo jedan dan da ih nema,podavili biste se u svom Djubretu.
  • zeleno

    28.08.2023 11:45
    Od početka Bulevara do taksi stanice nema kontejnera ni običnog. 4 obična kontejnera su uklonjena iz dvorišta gde su bila godinama, ima tu i dve dvorišne zgrade. Kamion od čistoće ne može da prođe iza zgrade, a Sad kad se pravi toplovod, kad se na ulasku u Željezničku ulicu ne mogu koristiti dubinski kontejneri, i prići veliki kamioni od čistoće, već obični manji, dolazi manji kamion i nosi smeće. Stanovnici M . Gorkog ulice da bi bacali đubre prelaze 4 trake puta, ili moraju nositi đubre na Bulevar oslobođenja ili kod taksi stanice ili kod stadiona gde je Zavod za zapošljavanje.
  • Nimbus

    28.08.2023 11:40
    @Hm
    A zasto u korak sa svetom, kad se nesto radi u Beogradu?
    Ne tvrdim da su bolji nadzemni ili podzemni kontejneri, ali ne deluje mi bas da je BG = Svet.
    U mnogim komunalnim stvarima, NS je uglavnom prednjacio u odnosu na BG.
  • aTest

    28.08.2023 11:37
    mislim da su ovi kontejneri velika greska!a da ne spominjemo i deponiju koja se radi na klisi tako reci svima nama pod prozorima.uzas zivljenja i divljastva u ns
  • Bojan

    28.08.2023 10:33
    Dok su jos u sedlu
    Tenderise se na max jer se blize izbori i minutaza u fotelji blizi se kraju.
  • Franja

    28.08.2023 09:44
    Zašto?
    Znači gradimo NOVU FRUŠKU GORU. Sve se baca u te podzemne kontejnere, i posle toga vrlo teško se sortira.
    Te kontejnere sam video u Švedskoj pre šesdeset godina, ali oni su bacali samo sta je za kompostiranje, i zato u podzemne da se ne smrzne, zbog zime. Ostali kontejneri razne boje su bili poređani, i na svakom je bio obaveštenje šta se može ubaciti.
    U Australiji svaka kuća ima bar tri četiri vrsta kontejnera i na gosišnjem kalendaru piše kojeg dana koju kontejner treba izgurati na određeno mesto, da bi vozač velikog teretnjaka SAM sa dizalicom prazni u svoj kamion. Ako slučajno ošteti kontejner to pokupi a javi centrali. Centrala odmah šalje nov kontejner.
    A kod nas kada radnici oštete kontejner nikom ništa dok potpuno se ne raspada.
  • Реалан

    28.08.2023 09:34
    У теорији - добра замисао, имамо их неколико у улици, око њих редовно наслагано смећа, ови из Чистоће кад их празне - редовно цури вода из тих џакова, све цури по путу, после тога смрди на све стране по овој врућини! Ужас! Звао сам их да дођу да по опету цревима, али није баш помогло. Цела улица смрди због тога, нисам сигуран колико је цела идеја добра! (неко из Чистоће рече да је могуће да је због подземних вода али нисам сигуран).
  • Lošmi

    28.08.2023 09:33
    U krug
    Prvo se ugovori pa se sačinjavaju potrebe. Gde će se postaviti nije poznato, mogu i na mestima već postojećih jer su isti teško ruinirani. Tako u krug.
    Separaciju već rade građani koji nemaju šta da jedu.
  • S

    28.08.2023 09:30
    Smrad
    Jos kad bi kontejneri imali poklopce, kada bi ih malo cuvali i radnici Cistoce i gradjani.Kada se prodje poredkontejnera uzasan smrad i nered.Mogao bi gospodin Donald da proseta po gradu, pa da sam proceni koliko su vredni.
  • Danilo

    28.08.2023 09:17
    Ulica Filipa Filipovića, ako boga znate.
  • Hm

    28.08.2023 09:16
    U Beogradu se podzemni kontiši uveliko menjaju klasičnim. Zašto uvek uz dlaku, mogli bi jednom u korak sa svetom?
  • ex chapman

    28.08.2023 09:09
    cijena?
    jedan kontajner skoro milionce? zar se dinar toliko srozao?
  • Pera obavestajac

    28.08.2023 09:02
    Ma samo se ugradjuj. Bice to lepa imovinska karta za koju godinu, neki novi zasadi tresnje na Ceneju, a posle ovih opet ce neki drugi. Sjasi Kurta da uzjasi Murta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna